Senaste gåsräkningen

 


För medlemsskap och adressändring:
Jan-Åke Nilsson
tel: 0708-42 19 28

Övriga medlems och föreningsfrågor:
Nils Waldemarsson
tel: 0706–52 63 11

Nytt material eller synpunkter på innehållet skickas till ansvarig utgivare för Websidan:
Ulrika Tollgren
tel: 0738-08 37 73

Tekniska frågor ställs till:
Patrick Tollgren

Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade och får inte kopieras eller användas utan upphovsmakarens medgivande.

Barnböcker

Har du fågelintresserade barn i din närhet? Eller barn som du vill ska bli skådare? Lite hjälp på traven kan du få av engagerade barnboksförfattare. Här kommer några tips.

Spana på fåglar av Pernilla Josefsson och Leif Gustavsson har många foton och lite text. Till skillnad från de båda andra är Spana på fåglar inte berättade utan mer inriktad på fakta. De många fotona är informativa och gör boken rolig att bara bläddra i och här och där läsa en liten text. Genom att sprida ut informationen i pratbubblor, faktarutor och bildtexter blir den inte kompakt utan lätt att ta till sig.

Pernilla Josefsson är journalist och Leif Gustavsson fotograf. Tillsammans har de också gett ut Spana på djur.

Stora mesboken av Stefan Casta och Staffan Ullström handlar just bara om mesar. Med några undantag – några ”oäkta” mesar och de två farligaste mespredatorerna. Varje fågel har sitt eget uppslag med fakta och lite sidokunskap – som att talltitan är en turfågel. Staffan Ullström, en känd fågeltecknare, har gjort de fina illustrationerna. Stefan Casta är barn- och ungdomsförfattare och har också skrivit böcker om fjärilar och blommor.

Se fåglar av Ulf Nilsson med illustrationer av Oskar Jonsson. Genom att förflytta sig i omgivningen beskriver Ulf Nilsson ett 25-tal fåglar och deras levnadsvanor. Han börjar på gården till det hyreshus där han bor och forsätter vidare ut i parken och skogen. Inemellan hittar man kapitel om ägg och bon ; vingar, näbbar och klor.

Se fåglar är en berättande faktabok. Ulf Nilsson är en erfaren barnboksförfattare som kan göra texten spännande så att man vill läsa vidare för att få reda på mer.