Senaste gåsräkningen

 


För medlemsskap och adressändring:
Jan-Åke Nilsson
tel: 0708-42 19 28

Övriga medlems och föreningsfrågor:
Nils Waldemarsson
tel: 0706–52 63 11

Nytt material eller synpunkter på innehållet skickas till ansvarig utgivare för Websidan:
Ulrika Tollgren
tel: 0738-08 37 73

Tekniska frågor ställs till:
Patrick Tollgren

Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade och får inte kopieras eller användas utan upphovsmakarens medgivande.

 Penguin Bloom

 - en udda liten fågel som räddade en familj
av Cameron Bloom & Bradley Trevor Greive

Penguin Bloom är en flöjtkråka – en tätting som ser ut som en blandning mellan en kråka och en skata. Den har en mycket varierad och vacker sång. Flöjtkråkan hör hemma på södra halvklotet.

PB är en unge som hittas av familjen Bloom när den fallit ner från boet och skadat sig. De bestämmer sig för att ta hand om fågeln och försöka hjälpa den att bli frisk. Strax innan har mamman i familjen under en semesterresa ramlat ner från ett tak och blivit förlamad från bröstet och ner. Hon har varit en mycket aktiv kvinna och blir djupt deprimerad av att inte kunna röra sig.

Flöjtkråkan tillfrisknar, men stannar kvar i familjens närhet i två år. Under den tiden kommer mamman igenom sin kris delvis med hjälp av PB. Hon börjar träna för ett nytt liv i rullstol och upptäcker att kajakpaddling är perfekt för henne. Nu tävlar hon för Australien i mästerskap.

Historier om flöjkråkor är inte ovanliga i Australien. Den finns i människors närhet och är en intelligent, charmig och stundom lite vresig fågel.

Berättelsen om de båda sjuklingarnas rehabilitering har skrivits av B T Greive. Det är en gripande historia. På varje uppslag finns foton tagna av pappan, som är professionell fotograf. Fina bilder där kråkan har huvudrollen ofta i samspråk med någon av pojkarna Bloom.

En filmatisering av boken är på gång.

Inget öga kommer att vara torrt i biosalongen när den visas.