Senaste gåsräkningen

 


För medlemsskap och adressändring:
Jan-Åke Nilsson
tel: 0708-42 19 28

Övriga medlems och föreningsfrågor:
Nils Waldemarsson
tel: 0706–52 63 11

Nytt material eller synpunkter på innehållet skickas till ansvarig utgivare för Websidan:
Ulrika Tollgren
tel: 0738-08 37 73

Tekniska frågor ställs till:
Patrick Tollgren

Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade och får inte kopieras eller användas utan upphovsmakarens medgivande.

I starens tid

av Thomas Bannerhed och Brutus Östling

I starens tid är snyggt formgiven.
Svart väv i ryggen med glänsande grön text och på framsidan en ovanlig färgglad stare som bröstar sig morskt. Jag blev förväntansfull när jag höll den i min hand och jag blev inte besviken.

Thomas Bannerhed är författare och har gett ut en roman, Korparna, där fåglarna spelar en viktig roll för huvudpersonen. Brutus Östling är en välkänd fågelfotograf med flera fotoböcker på sin meritlista.

”Nu är starens stund på jorden”. På Gabriels dag kommer staren och med den också våren, säger Thomas Bannerhed.
Trots att staren är ett tidigt vårtecken är det oftast inte den vi väntar på. För de flesta av oss är det lärkan och tofsvipan som ska inta scenen för att bekräfta vårens ankomst. Staren finns i ögonvrån. Banerhed har alla fåglar i fokus – ingen är för liten eller för grå.

Vi får följa med på spaning i olika miljöer under ett fågelår från februari till februari. Daganteckningar skildrar året i naturen med fåglarna i huvudrollen. Thomas Bannerheds texter förmedlar associationer kring det han upplever på sina vandringar i skog och mark. Brutus Östlings foton kompletterar texten väl.
Ett besök i våra trakter finns med. Bannerhed letar sommargylling i Ravlunda och Drakamöllan med klent resultat.

Det känns igen. I timmar går han fram och åter på Dammåkravägen. Men drömmen lever, skriver han. Inte ger vi upp för att sommargyllingen var svårfångad i år. Det kommer ett nytt år. Under tiden kan vi njuta av de underfundiga texterna och vackra bilderna i I starens tid.