Senaste gåsräkningen

 


För medlemsskap och adressändring:
Jan-Åke Nilsson
tel: 0708-42 19 28

Övriga medlems och föreningsfrågor:
Nils Waldemarsson
tel: 0706–52 63 11

Nytt material eller synpunkter på innehållet skickas till ansvarig utgivare för Websidan:
Ulrika Tollgren
tel: 0738-08 37 73

Tekniska frågor ställs till:
Patrick Tollgren

Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade och får inte kopieras eller användas utan upphovsmakarens medgivande.

Program

Följ med: klubbens ordförande Nils Waldemarsson, som än en gång tar oss med på en skådartur längs Skräbeån så här i skiftet mellan vinter och tidig vår.
Samling kl. 09.00 vid Kvarnen i Nymölla för en vandring längs ån ut till kusten och avslutningsvis ett besök i markerna längs ån norrut. Glöm inte kikaren och lite förmiddagsfika! Vi gör detta tillsammans med Studiefrämjandet och Naturskyddsföreningen Kristianstad/Bromölla. Kontaktperson: Evert Valfridsson. 

Ännu ett år har gått och det är dags för årets viktigaste sammankomst i klubben. Än en gång är det dags för medlemmarna att säga sitt om bl.a. vilken styrelse, som klubben ska ha det kommande året! Och så delar vi ut klubbens årliga pris! Vi samlas i Föreningarnas Hus i Kristianstad (strax norr om Vattentornet) senast kl. 19.00. Klubben bjuder på kvällsfikat!
Efter förhandlingarna får vi lyssna till Patrik Olofsson, som i ord och bild tar oss med ut till fågellivet i vår skärgård såväl i nutid som i gångna tider.
Läs vidare på kallelsen till årsmötet, som finns på annan plats i Spoven nr 4/2023. Kontaktperson: Evert Valfridsson.   

Vi hoppas att årets första flyttande tranor nu är på väg norrut för att rasta och övernatta i Pulken. Det innebär i så fall att klubbens tranguidning är på plats mellan kl. 15 och skymning de flesta dagar ungefär den närmaste månaden! Du kan själv hålla koll på tranlägen här genom att kika in på tranobsboken hos naturum Vattenriket. Kontaktperson: Evert Valfridsson.

Det är dags för säsongens sista gåsinventering – kanske kan vi se hur våren närmar sig genom sammansättning på gåsflockarna i vårt område. Finns det t.ex. kvar några sädgäss på våra breddgrader? När jobbet är klart den här dagen vet vi svaret. Som vanligt redovisas resultatet på klubbens hemsida. Kontaktperson: Evert Valfridsson.   

Kom till parkeringen vid Norra Lingenäset senast kl. 08.00 den här söndagsförmiddagen och följ med Ulf Sjölin, när han tar oss med runt på delar av Näsby fält för att se vilka fåglar, som dyker upp så här i skiftet mellan vinter och vår. Glöm inte kikaren och ta med lite stärkande förmiddagsfika! Kontaktperson: Ulf Sjölin.

Traditionellt försöker vi leta upp vilka fåglar som i påsktid finns på Håslövs ängar. Evert Valfridsson finns på plats från kl. 08.00 och lotsar oss runt bland det som finns att uppleva i fågelväg i denna klassiska fågellokal mitt i Kristianstads Vattenrike. Kontaktperson: Evert Valfridsson.

Alla är hjärtligt välkomna och var inte rädda för att komma med även om ni saknar tubkikare. Alla som har låter gärna andra också titta.

Undrar du över något så ring till respektive kontaktperson. Anpassa kläder och skodon efter väder och årstid! Ta gärna med fika – vi är oftast ute 3-4 timmar.

Vi samarbetar med Studiefrämjandet Sydost!

Programkommitten består av:
Evert Valfridsson            0706-02 30 45    evertvalfridsson4@gmail.com
Ulrika Tollgren                0738-08 37 73    ulrika@tollgren.se
Mats Johannesson          0707-20 56 23    mats.johannesson@yahoo.se
Ulf Sjölin                       0735-93 58 65    kjugex@gmail.com