Senaste gåsräkningen

 


För medlemsskap och adressändring:
Jan-Åke Nilsson
tel: 0708-42 19 28

Övriga medlems och föreningsfrågor:
Nils Waldemarsson
tel: 0706–52 63 11

Nytt material eller synpunkter på innehållet skickas till ansvarig utgivare för Websidan:
Ulrika Tollgren
tel: 0738-08 37 73

Tekniska frågor ställs till:
Patrick Tollgren

Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade och får inte kopieras eller användas utan upphovsmakarens medgivande.

Program

Alla är hjärtligt välkomna och var inte rädda för att komma med även om ni saknar tubkikare. Alla som har låter gärna andra också titta.

Undrar du över något så ring till respektive kontaktperson. Anpassa kläder och skodon efter väder och årstid! Ta gärna med fika – vi är oftast ute 3-4 timmar.

Vi samarbetar med Studiefrämjandet Sydost!

Programkommitten består av:
Evert Valfridsson            0706-02 30 45    evertvalfridsson4@gmail.com
Mats Johannesson          0707-20 56 23    mats.johannesson@yahoo.se
Ulf Sjölin                       0735-93 58 65    kjugex@gmail.com

Tre söndagar i följd skådar vi bland det, som samlats så här års i Äspet, en av landets hetaste rastplatser för vadare! Kom och njut tillsammans med Ulrika Tollgren, som guidar i fågeltornet bland det, som rör sig i fågelskyddsområdet. Samling parkeringen i Äspet, Åhus, kl. 07.00 Ta med kikaren, om du har, och glöm inte lite fika! Vi gör detta tillsammans med Studiefrämjande och naturum Vattenriket. Kontaktperson: Evert Valfridsson.

Kom och njut tillsammans med Greger Flyckt, som guidar i fågeltornet bland det, som rör sig i fågelskyddsområdet. Samling parkeringen i Äspet, Åhus, kl. 17.30 Ta med kikaren, om du har, och glöm inte lite fika! Vi gör detta tillsammans med Studiefrämjande och naturum Vattenriket. Kontaktperson: Evert Valfridsson.

Kom och njut tillsammans med Jan Linder, som guidar i fågeltornet bland det, som rör sig i fågelskyddsområdet. Samling parkeringen i Äspet, Åhus, kl. 07.00 Ta med kikaren, om du har, och glöm inte lite fika! Vi gör detta tillsammans med Studiefrämjande och naturum Vattenriket. Kontaktperson: Evert Valfridsson.

Tillsammans med Ulf Sjölin tillbringar vi några timmar i skiftet mellan sensommar och tidig höst på det tätortsnära området Härlövs ängar. Samling kl. 07.00 på parkeringen vid naturum Vattenriket och sen spanar vi längs delar av Linnérundan efter vad som kan dyka upp. Kontaktperson: Ulf Sjölin.

Tillsammans med klubbens ordförande Nils Waldemarsson gör vi än en gång en skådartur någonstans längs Bromölla kommuns kustområden så här i övergången mellan sensommar och höst. Samling Maxi:s parkering, Bromölla, kl. 08.00! Ta med kikaren, om du har, och glöm inte lite förmiddagsfika! Kontaktperson: Evert Valfridsson.

Det sträcker många fåglar längs vår skånska ostkust under hösten. Kom till stranden i Juleboda och kolla in sträcket tillsammans med Greger Flyckt, som hjälper oss med artbestämningarna. Vi samlas i Juleboda kl. 06.00 och ser under några timmar hur den här dagens sträck kommer att se ut. Glöm inte lite stärkande förmiddagsfika! Kontaktperson: Evert Valfridsson.

Dags för fågelklubbens gåsräknare att starta ännu en säsong med månatliga inventeringar av gässen inom klubbens område! Som vanligt lär det väl vara ganska tunnsått med andra arter än grågäss och kanske vitkindade gäss (möjligtvis också några enstaka kanadagäss), så här i början av inventeringssäsongen. Efter gåsräknarnas turer genom landskapet den här förmiddagen har vi ytterligare lite kalla fakta kring gässen i vårt område! Kontaktperson: Evert Valfridsson

Vi satsar på ytterligare trevliga möten med höstfåglar, när vi tillsammans med Mats Johannesson ger oss ut i hemmamarker för att kolla in vad årstiden har att erbjuda. Vi samlas kl. 08.00 på parkeringen vid naturum Vattenriket och tillbringar sedan förmiddagen dit där Mats ”fågelradar” fört oss. Lite stärkande förmiddagsfika rekommenderas! Kontaktperson: Mats Johannesson

Följ med Ulrika Tollgren bland fåglarna på delar av Näsby fält i de nordliga delarna av Kristianstad tätort längs bl.a. Araslövssjön. Vi samlas på parkeringen vid Norra Lingenäset kl. 08.00 och ser hur fågelhösten ser ut så här dags. Ta med kikaren och glöm inte lite förmiddagsfika! Vi gör detta tillsammans med Studiefrämjandet.  Kontaktperson: Ulrika Tollgren.

Följ med Greger Flyckt till Juleboda, där vi följer de fåglar, som sträcker längs Skånes ostkust. Vi starter kl. 06.45 och viker sedan förmiddagen från strax före soluppgång åt den här kustlokalen längst söderut i Kristianstads kommun. Vi hoppas på rätt vindar så att fågellivet ska bli lättare att följa från land. Glöm inte kikaren och att packa med lite förmiddagsfika. Kontaktperson: Evert Valfridsson.

Kan vi i gåsflockarna i våra trakter redan nu ana, att vi närmar oss stundande övervintring? Har de första sädgässen kommit ner till oss? När klubbens inventerare är klara den här dagen, vet vi svaren. Kontaktperson: Evert Valfridsson.