Program

Alla är hjärtligt välkomna och var inte rädda för att komma med även om ni saknar tubkikare. Alla som har låter gärna andra också titta.

Undrar du över något så ring till respektive kontaktperson. Anpassa kläder och skodon efter väder och årstid! Ta gärna med fika – vi är oftast ute 3-4 timmar.

Vi samarbetar med Studiefrämjandet Sydost!

Kontaktpersoner:
Evert Valfridsson: 044-32 30 45 el. 070-602 30 45, Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen    
Ulrika Tollgren: 0738-08 37 73, Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

 

 
Skriv ut

Sön 27 maj        Fåglarna längs Linnérundan

Samling kl. 07.00 parkeringen vid naturum Vattenriket. Evert väntar på att ta oss med ut bland Linnérundans fåglar. Ta med kikaren, om du har, och glöm inte lite förmiddagsfika!   Kontaktperson: Evert Valfridsson.

 
Skriv ut

Ons 30 maj        Fåglarna längs Linnérundan

Samling kl. 07.00 parkeringen vid naturum Vattenriket. Evert väntar på att ta oss med ut bland Linnérundans fåglar. Ta med kikaren, om du har, och glö7m inte lite förmiddagsfika!   Kontaktperson: Evert Valfridsson.

 
Skriv ut

Lör 2 jun        Vandring kring Söndraby

Tillsammans med Ulrika Tollgren skådar vi fåglar kring Söndraby, söder om Arkelstorp mellan Ivösjön och Oppmannasjön. Samling samåkningens-p mitt emot ICA Nära i Arkelstorp kl. 07.30. Vill Du så finns det möjligheter till samåkning från parkeringen vid naturum kl. 07.00. Hör i så fall av Dig till Evert Valfridsson!

 
Skriv ut

Ons 6 jun        Nationaldagens fåglar på Linnérundan

Även i år är Evert på plats kl. 08.00 på p-platsen vid naturum för en traditionsenlig fågelskådartur på vår nationaldag. Ta med kikaren, om du har, och glöm inte lite förmiddagsfika! Vi gör detta tillsammans med Studiefrämjandet, Naturskyddsföreningen Kristianstad/Bromölla och naturum Vattenriket. Kontaktperson: Evert Valfridsson.

 
Skriv ut

Lör 9 jun        Storkdag i Skånes Viby

Det är på nytt dags att se hur resultatet för de numera tre frilevande storkparen i Viby ser ut! Vi samlas vid gårdsbutiken i Viby kl. 11.00 och lyssnar till information kring den vita storken och hur arbetet inom ramen för det skånska storkprojektet går. Även representanter för Storkens Vänner finns på plats! Och så får vi se hur det går till, när årets ungar får sina ringar – så att det går att identifiera fåglarna i framtiden. Ett arrangemang som vi gör tillsammans med Storkprojektet, Studiefrämjandet, Naturskyddsföreningen i Kristianstad och naturum Vattenriket. Kontaktperson: Evert Valfridsson.

 
Skriv ut

Ons 13 jun        Fåglarna längs Linnérundan

Samling kl. 08.00 parkeringen vid naturum Vattenriket. Evert väntar på att ta oss med ut bland Linnérundans fåglar. Ta med kikaren, om du har, och glöm inte lite förmiddagsfika!   Kontaktperson: Evert Valfridsson.

 
Skriv ut

Lör 16 jun        Fåglarna längs Linnérundan

Samling kl. 08.00 parkeringen vid naturum Vattenriket. Evert väntar för 272: gången på att ta oss med ut bland Linnérundans fåglar. Ta med kikaren, om du har, och glöm inte lite förmiddagsfika!   Kontaktperson: Evert Valfridsson.